Inel inteligent care monitorizează temperatura corpului

O echipă de cercetători, de la Universitatea din California, San Francisco și Universitatea din California, San Diego, au testat potențialul unui inel inteligent, care poate colecta date de sănătate, inclusiv temperatura și ritmul cardiac, pentru a detecta febra asociată cu COVID-19. Într-un studiu, aceștia au arătat că inelul, dezvoltat de compania numită Oura, ar putea detecta febra înainte ca pacienții să prezinte simptome, sugerând faptul că tehnologia ar putea funcționa ca un sistem de avertizare timpurie pentru COVID-19.

Identificarea timpurie a infecțiilor cu COVID-19 și implementarea imediată a carantinei ar putea ajuta la limitarea răspândirii virusului și ar permite pacienților să beneficieze de îngrijiri timpurii. Unul dintre cele mai frecvente simptome în infecțiile cu COVID-19 este febra, iar utilizarea unui dispozitiv portabil pentru a urmări temperatura corpului este o modalitate ideală pentru a detecta timpuriu infecția.

Inelul Oura poate măsura o varietate de parametri de sănătate, inclusiv ritmul cardiac, nivelul de activitate, temperatura și frecvența respiratorie.

Studiul a implicat 50 de voluntari care dețineau inelele Oura, iar debutul febrei a fost ușor identificat în datele colectate de inele. În mod interesant, cercetătorii au observat că debutul febrei a avut loc înainte ca oamenii să înceapă să observe simptomele COVID, sugerând faptul că tehnologia ar putea funcționa ca un sistem de avertizare timpurie.

Oura Ring

University of California San Diego

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s