Sistemul de microchirurgie Symani

Medical Microinstruments (MMI) a primit aprobarea Europeană (CE) pentru sistemul său chirurgical robotizat Symani. Produsul oferă scalarea 7-20X a mișcărilor mâinilor, eliminând automat tremurul pentru a permite realizarea de proceduri microchirurgicale și supermicro-chirurgicale sigure. Acest nou dispozitiv poate ajuta la îmbunătățirea modului în care se efectuează reconstrucțiile, reparații ale nervilor periferici sau chirurgia limfatică.

Chirurgii operează dispozitivul Symani prin intermediul consolei, care include un scaun încorporat, manipulatoare și o serie de comutatoare de picior. Sistemul se bazează pe microinstrumentele robotice NanoWrist ale companiei. Acestea permit mișcări dincolo de ceea ce mâna poate face în mod natural, îmbunătățind gama de mișcare, precum și dexteritatea abilităților naturale ale chirurgilor.

Patru operații au fost finalizate la Florența, folosind sistemul Symani, dintre care trei reconstrucții complexe ale membrelor și o reconstrucție a faringelui după cancer.

Symani Surgical System

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s