SoundWatch Alertează utilizatorii surzi cu privire la mediul înconjurător

Cercetătorii de la Universitatea din Washington au dezvoltat un ceas care poate monitoriza mediul utilizatorului pentru a detecta sunete importante, cum ar fi o alarmă de incendiu, identifică sunetele și apoi îl informează pe utilizator printr-o vibrație subtilă.

În timpul dezvoltării, cercetătorii au folosit învățarea automată pentru a crea un set de date de sunete comune, inclusiv o bătaie la ușă sau un câine care latră. Ceasul inteligent trimite înregistrarea sunetului pe smartphone-ul utilizatorului unde este analizat și identificat, iar apoi, dacă sunetul este relevant, telefonul trimite un mesaj înapoi ceasului, astfel încât să poată alerta utilizatorul.

Acest sistem profită de durata de viață superioară a bateriei și de puterea de procesare a smartphone-urilor. Până în prezent, cercetătorii au testat sistemul cu opt voluntari surzi sau cu deficiențe de auz, care l-au folosit într-o varietate de setări.

Aceștia au raportat că sistemul le-a ajutat la creșterea gradului de conștientizare a sunetelor care erau importante de luat în seamă, cum ar fi claxonul unei mașini.

University of Washington

Sursa MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s