Neurostimularea limbii ameliorează simptomele tinitusului

Tinitusul reprezintă afecțiunea medicală care oferă senzația de sunet în urechi. Aproximativ 15% din populație suferă de tinitus, dar natura acestei boli face dificilă studierea și găsirea opțiunilor terapeutice. O colaborare multinațională de cercetători a arătat că un sistem de neurostimulare realizat de Neuromod Devices Limited, poate reduce semnificativ simptomele tinitusului.

Tehnologia se bazează pe o constatare a faptului că stimularea nervului trigemen, despre care oamenii de știință cred că este legată de sistemul auditiv, pare să aibă un efect asupra tinitusului.

Sistemul este format din căști Bluetooth și un dispozitiv care se atașează de limbă, pentru a stimula nervul trigemen la frecvențele adecvate și la un nivel de putere suficient de scăzut pentru a nu produce durere. Fiecare ședință de terapie durează mai puțin de o oră, timp în care pacientul care suferă de tinitus ascultă diferite sunete emanate de căști.

Într-un studiu care a implicat mai mult de 300 de persoane cu această afecțiune, cercetătorii au arătat că peste 80% dintre participanți au avut o îmbunătățire a simptomelor. După un an de urmărire al participanților, 80% au arătat în continuare îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește cât de des au apărut simptome ale afecțiunii.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s