Adaptor pentru Smartphone care măsoară biomarkeri pentru cancer

Cercetătorii de la universitățile McMaster și Brock din Canada au dezvoltat un dispozitiv portabil care poate oferi măsurători rapide ale biomarkerilor de cancer din probele de sânge. Denumit un test electrochimic cu cod de bare, dispozitivul ar putea fi folosit pentru a măsura o varietate de markeri de sănătate la domiciliu, fiind similar cu dispozitivele utilizate de pacienții cu diabet pentru a măsura nivelul glicemiei.

Monitorizarea și detectarea bolii folosind biomarkeri pe bază de sânge necesită de obicei o probă de sânge care trebuie trimisă către un laborator și poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni ca rezultatul să fie disponibil.

Un grup de cercetători a dezvoltat un astfel de dispozitiv și a demonstrat că poate funcționa în detectarea unui biomarker de cancer bine cunoscut, antigenul specific prostatei (PSA).

Pentru a verifica nivelurile acestui biomarker, un utilizator amestecă o picătură de sânge cu un volum mic de lichid reactiv, după care, cu ajutorul unei benzi este introdus în cititor, urmând ca rezultatul să fie disponibil în câteva minute. Sistemul poate fi asociat cu un smartphone pentru a permite utilizatorului să vizualizeze rezultatele.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s