Diagnosticarea rapidă a accidentului vascular cerebral direct pe Smartphone

Cercetătorii de la Penn State și Houston Methodist Hospital au dezvoltat un instrument pentru a ajuta medicii în diagnosticarea rapidă a accidentelor vasculare cerebrale. Tehnologia folosește un smartphone pentru a înregistra vorbirea și mișcările faciale ale unui pacient, iar un algoritm de învățare automată prelucrează aceste date pentru a identifica dacă a avut loc un accident vascular cerebral. Cercetătorii au demonstrat că sistemul lor este la fel de exact ca un clinician de urgență în diagnosticarea accidentului vascular cerebral și că poate oferi răspunsuri exacte în câteva minute.

„Când un pacient prezintă simptome de accident vascular cerebral, fiecare minut contează”, susține James Wang, cercetător implicat în studiu.

Diagnosticarea rapidă și începerea tratamentului pentru un accident vascular cerebral sunt de o importanță vitală pentru a limita daunele pe termen lung. Cu toate acestea, în unele cazuri, semnele subtile pot fi ratate de către medici, ceea ce înseamnă întârzierea tratamentului.

„Există milioane de neuroni care mor în fiecare minut în timpul unui accident vascular cerebral”, susține John Volpi, un alt cercetător implicat în studiu.

Noul sistem implică utilizarea unui smartphone pentru a înregistra o persoana suspectă de accident vascular cerebral și pentru a observa mișcările feței. Este conceput pentru a detecta lucruri care pot indica un accident vascular cerebral, cum ar fi cuvintele neclare sau un mușchi facial căzut. Pentru a permite sistemului să facă acest lucru, cercetătorii au instruit algoritmul de învățare automată, alimentându-l folosind un set de date de peste 80 de pacienți care prezentau simptome de AVC.

Până în prezent, cercetătorii au demonstrat că tehnologia lor prezintă o precizie de 79% în diagnosticarea accidentului vascular cerebral, ceea ce este similar cu acuratețea medicilor de urgență.

Penn State

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s