Dispozitiv portabil de ozonoterapie pentru tratamentul plăgilor cronice

Cercetătorii de la Universitatea Purdue au dezvoltat un dispozitiv portabil care poate administra ozon antibacterian asupra rănilor cronice pentru a ajuta la dezinfectarea acestora. Tehnologia ar putea permite oamenilor să dezinfecteze rănile cronice acasă și ar fi utilă în cazurile în care rănile au fost colonizate de bacterii rezistente la medicamente și nu răspund la terapia cu antibiotice.

Printre rănile cronice, la mulți pacienți cu diabet, se numără ulcerul la picior. Aceste răni pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții, mobilității și capacității de a lucra. În multe cazuri, rănile cronice nu se pot vindeca deoarece sunt infestate cu bacterii rezistente la medicamente care nu pot fi eradicate folosind antibiotice.

Pentru a înrăutăți lucrurile, aceste bacterii pot forma un biofilm, care este o colecție slabă de milioane de bacterii individuale și o matrice secretată, pe suprafața acestor răni. Biofilmele protejează bacteriile, făcându-le și mai dificil de eradicat.

O opțiune este utilizarea gazului de ozon pentru a dezinfecta suprafața unor astfel de răni, oferindu-le șanse mai mari de vindecare. Cu toate acestea, în prezent, un astfel de tratament trebuie efectuat folosind echipamente specializate, ceea ce înseamnă că pacienții trebuie să se deplaseze la un spital sau clinică de fiecare dată când vor să profite de el.

Pentru a rezolva acest lucru, echipa Purdue a dezvoltat un dispozitiv portabil de generare de ozon pe care pacienții îl pot aplica pe rana lor pentru dezinfectare acasă. „Am creat un tip revoluționar de tratament pentru a ucide bacteriile de pe suprafața plăgii sau a ulcerului diabetic și a accelera procesul de vindecare”, a spus Rahim Rahimi, cercetător implicat în studiu. „Am creat un plasture portabil cu costuri reduse și componente însoțitoare pentru a oferi terapie cu ozon.”

Sistemul include un plasture flexibil care permite difuzarea gazului de ozon pe patul plăgii. Patch-ul este conectat la un generator de ozon, care este alimentat de o baterie. Odată pornit, dispozitivul asigură un flux constant de ozon, care ucide bacteriile prezente pe rană prin oxidarea celulelor bacteriene.

Purdue

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s