Microroboți pentru livrarea medicamentelor și prelevarea biopsiilor din colon

Administrarea medicamentelor în organele și țesuturile interne se realizează de obicei prin medicamente ingerate, dar acestea sunt adesea diluate și interceptate înainte ca suficientă substanță necesară să ajungă la destinația dorită. Este preferată livrarea țintită, dar de obicei foarte dificil de realizat, mai ales atunci când există o mulțime de lichide și mișcare în zona țintă. Acesta este cazul colonului, un organ care la mulți pacienți ar beneficia enorm dacă medicii ar avea un mod de a plasa medicamente pe țesuturile sale interne.

Inginerii de la Universitatea Purdue au dezvoltat roboți minusculi, controlați de un câmp magnetic extern, care pot fi deplasați prin colon pentru a livra medicamente exact acolo unde este necesar. Acești roboți pot servi chiar ca o modalitate minim invazivă și mai confortabilă de a preleva biopsii din colon.

Se pare că fabricarea acestor roboți este destul de ieftină, este netoxică și biocompatibilă pentru aplicațiile prevăzute. De asemenea, pot fi fabricate cantități foarte mari.

Dintr-o perspectiva de diagnostic, aceste microroboți ar putea preveni nevoia de colonoscopii minim invazive, ajutand și la prelevarea țesutului.

Purdue

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s