Gel de susținere pentru imprimarea formelor complexe

Cercetătorii de la Penn State au dezvoltat un gel de susținere care permite imprimarea formelor complexe folosind agregate celulare. Gelul oferă o matrice de susținere în timpul procesului de imprimare și permite cercetătorilor să plaseze agregatele oriunde doresc. Această tehnică ar putea deschide o nouă cale de imprimare a țesuturilor și organelor.

Bioprintarea, unde agregatele celulare, cum ar fi organoidele, sunt tipărite pentru a forma forme complexe, oferă promisiuni semnificative pentru medicina regenerativă. Cu toate acestea, procesul este delicat și, până în prezent, a fost dificilă crearea unei forme complexe, limitând potențialul tehnicii.

În condiții normale, gelul este semi-solid, dar atunci când este supus unei forțe, se schimbă pentru a deveni lichid. Aceste proprietăți permit unui sistem de bioprintare să depună un agregat celular în gel și apoi să se retragă, lăsând agregatul la locul său.

Tehnica este încă în curs de dezvoltare, dar în viitor ar putea permite cercetătorilor să creeze forme complexe care sunt utile pentru implantarea în corp.

Penn State

Sursa: MedGagdet.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s