Costum cu Jet pentru paramedici

A ajunge cât mai repede posibil la locul unei urgențe medicale este un obiectiv critic pentru orice paramedic. Poate fi destul de ușor în zonele urbane sau rurale, dar atunci când cineva este blocat pe un munte, adesea nu există opțiuni utile. Dronele pot oferi ajutor în anumite cazuri, cum ar fi livrarea defibrilatoarelor externe, dar nimic nu poate înlocui existența unui medic la fața locului.

Great North Air Ambulance Service (GNAAS) din Anglia, care funcționează în zone în care oamenii fac drumeții, testează un costum cu jet, ca o modalitate de a transporta rapid paramedicii, aproape oriunde. Regiunile acoperite sunt împânzite de dealuri, stânci și în cea mai mare parte lipsite de copaci. Elicopterele pot zbura, dar aterizarea este adesea o mare provocare din cauza suprafețelor inegale.

Organizația a colaborat cu Gravity Industries, pentru a testa tehnologia pentru aplicații medicale de urgență. În experiment, indivizii „afectați” au fost localizați la aproximativ 25 de minute de urcare pe un deal. Folosind costumul cu jet, un paramedic a reușit să ajungă la ei în mai puțin de două minute, aterizând ușor, în apropiere, pe o suprafață stâncoasă.

Costumul cu jet folosit are cinci turbine care generează peste 1.000 de cai putere și poate ajunge la o viteză de 135 km/h.

Great North Air Ambulance Service

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s