Senzor care detectează rapid SARS-CoV-2, anticorpi și markeri inflamatori

Cercetătorii de la Caltech au dezvoltat un test multiplex ieftin care poate furniza rapid trei tipuri diferite de date despre COVID-19. Testul poate detecta prezența SARS-CoV-2, a anticorpilor împotriva virusului (care indică potențial un nivel de imunitate) și a markerilor inflamatori care ar putea indica severitatea COVID-19. Folosind sânge sau salivă, testul poate oferi un rezultat în doar 10 minute.

A beneficia la domiciliu de teste ușor de utilizat, care oferă un răspuns imediat ar putea ajuta enorm în contextul actual. Această provocare i-a inspirat pe cercetătorii de la Caltech să dezvolte noul test care ar putea fi folosit acasă.

Conținând un strat poros de grafen, senzorul este extrem de sensibil la cantități mici de molecule țintă, ceea ce înseamnă că o probă de salivă sau o probă de sânge este suficientă pentru testare.

„Aceasta este singura platformă de telemedicină care poate oferi informații despre infecție în trei tipuri de date, pe un singur senzor”, susține Wei Gao, cercetător implicat în studiu.

Până în prezent, dispozitivul a fost testat la un număr mic de voluntari, iar primele rezultate sunt promițătoare. Cercetătorii speră să desfășoare în curând studii mai ample pentru a confirma că testul poate da rezultate precise și fiabile.

Sursa: MedGadget.com

Caltech

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s