Costum inteligent care urmărește mișcările sugarilor pentru a detecta tulburările neurodezvoltării

Cercetătorii de la Universitatea din Helsinki au dezvoltat un costum inteligent pentru copii de până la cinci luni, care urmărește mișcarea corpului în detaliu. Sistemul poate permite clinicienilor să identifice mai ușor tulburările neurodezvoltării la copii, permițând o intervenție timpurie și sprijin pentru acești copii.

În prezent, evaluarea copiilor pentru prezența anumitor tulburări ale neurodezvoltării, cum ar fi paralizia cerebrală, implică un clinician sau un kinetoterapeut care urmărește îndeaproape mișcările copilului.

Pentru a aborda acest lucru și a face procesul de detectare a unor astfel de tulburări mai ușor, cercetătorii au dezvoltat un costum inteligent care poate oferi monitorizare pe termen lung a mișcării. „Costumul ne oferă prima oportunitate de a cuantifica mișcările spontane și voluntare ale sugarilor în afara laboratorului”, a explicat Sampsa Vanhatalo, cercetător implicat în studiu. „Copilul poate fi trimis acasă cu costumul, iar a doua zi, acesta revine, pentru ca rezultatele sa fie procesate.”

Costumul conține mai mulți senzori, accelerometru și giroscop de mișcare, iar un algoritm de învățare automată interpretează datele pentru a oferi informații despre mișcare și postura.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s