Capsulă inteligentă pentru eșantionarea microbiomului tractului gastro-intestinal

Detaliile a ceea ce se întâmplă în tractul gastro-intestinal sunt încă în mare parte necunoscute științei medicale. Bacteriile vin într-o mare varietate, iar microbiomul din intestin poate fi radical diferit de la un loc la altul. Pentru a înțelege mai bine compoziția bacteriană a tractului gastro-intestinal uman, cercetătorii de la Universitatea Purdue au dezvoltat o capsulă ingerabilă tipărită 3D, care poate captura probe din intestin și le poate transporta în siguranță în afara corpului pentru testare.

Tehnologia constă dintr-un dispozitiv asemănător pilulei de rășină care are un vârf sensibil la pH. Când capsula ajunge într-o zonă a intestinului cu nivelul adecvat de pH, capacul se dizolvă și permite intrarea lichidului intestinal. În interior, un hidrogel absoarbe lichidul și se extinde. Această expansiune determină împingerea unui dop în care se afla capacul și sigilează capsula. Odată excretată, capsula poate fi deșurubată și proba îndepărtată folosind o pereche de pense.

Fabricarea unor astfel de capsule nu este scumpă, iar cercetătorii consideră că oricine poate să le fabrice pentru aproximativ un dolar pe bucată. Următorii pași vor implica testarea dispozitivelor în modele porcine vii și dezvoltarea unui prototip care este mai potrivit pentru aplicații umane.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s