Stimulatorul spinal Go-2 ajută la refacerea funcționalității picioarelor

GTX Medical a anunțat sistemul Go-2, un implant care oferă terapie de stimulare a coloanei vertebrale orientate către pacienții cu leziuni ale măduvei spinării. Dispozitivul își propune să permită pacienților să-și recapete funcția motorie a picioarelor și controlul neurologic.

În prezent, pacienții cu paralizie la nivelul membrelor inferioare cauzate de leziuni traumatice ale măduvei spinării au opțiuni limitate în ceea ce privește redobândirea recuperării funcționale substanțiale. Sistemele Go-2 își propun să schimbe acest lucru pentru pacienții cu un număr suficient de fibre nervoase spinale rămase. Dispozitivul transmite impulsuri electrice fibrelor nervoase rămase care imită impulsurile motorii care apar în timpul mersului.

Aceste impulsuri sunt sincronizate cu mișcări pe care pacientul le face în timp real și, în realitate, dispozitivul antrenează creierul să folosească fibrele nervoase rămase pentru a ajuta la mers. Dacă este utilizat în timp, dispozitivul permite re-cablarea neurală, care poate duce la îmbunătățiri pe termen lung a mobilității pacientului.

GTX Medical a dezvoltat, de asemenea, un sistem de purtare non-invaziv numit LIFT pentru pacienții cu paralizie a membrelor superioare după lezarea măduvei spinării.

GTX Medical

Targeted Epidural Spinal Stimulation (TESS)

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s