Câine – ghid digital pentru nevăzători

Câinii-ghid și de asistență pot fi incredibil de utili, permițând persoanelor nevăzătoare să mențină un nivel de independență care ar fi dificil fără loialitatea lor. Cu toate acestea, câinii-ghid necesită o cantitate foarte mare de antrenament. Un student de la Loughborough University din Anglia a conceput un dispozitiv portabil care poate îndeplini unele dintre sarcinile unui câine-ghid.

Instrumentul electronic se numește Theia și oferă tehnologie bazată pe giroscopie pentru a atrage utilizatorul în direcția corectă. Acest lucru este similar cu funcționalitatea realității virtuale, dar direcția ar fi decisă folosind un sistem de mapare care are în vedere ușurința și siguranța unei căi date și alte aspecte importante pentru nevăzători.

Sistemul de ghidare nu trebuie să scoată niciun sunet pentru a furniza utilizatorului informația necesară, fiind un dispozitiv destul de discret.

Proiectul este încă în primele faze de concept, dar a fost construit un prototip inițial. Există încă multe de făcut pentru a integra Lidar (măsurarea distanței bazate pe laser), cartografierea și capabilitățile de ghidare în dispozitiv, dar capabilitățile de orientare, în special, pot să nu fie prea dificile, deoarece multe sisteme similare, cum ar fi Google Maps, pot fi modificate pentru a controla dispozitivul Theia.

Loughborough University

Sursa: MedGagdet.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s