Phagenyx ajută la tratarea dificultăților de înghițire după accidentul vascular cerebral

Disfagia sau dificultățile de înghițire pot reduce dramatic calitatea vieții unei persoane și pot duce la un aport nutrițional slab. Disfagia orofaringiană se datorează deteriorării nervilor care controlează mușchii asociați cu înghițirea, adesea cauzată de accidente vasculare cerebrale sau alte afecțiuni neurologice.

Sistemul Phagenyx este un dispozitiv de neurostimulare care ajută la restabilirea controlului deglutiției prin stimulare electrică. Dispozitivul oferă cantități mici de stimulare electrică într-o zonă specifică a faringelui. Această stimulare călătorește de-a lungul căilor nervoase de la faringe până la centrul de control al deglutiției, unde activitatea are ca rezultat îmbunătățirea funcției de înghițire. Într-un studiu efectuat pe 50 de pacienți cu AVC cu disfagie, cei care au primit tratamentul au putut să meargă acasă în medie cu cinci zile mai devreme decât cei care nu au primit tratament.

Sistemul Phagenyx constă dintr-un dispozitiv cu ecran tactil, care oferă și înregistrează stimulări optime pentru fiecare pacient, plus un cateter cu doi electrozi prin care este livrată stimularea. Regimul de tratament constă în ședințe de 10 minute pe zi, timp de 3 zile consecutive. Potrivit companiei, stimularea este adesea descrisă ca o senzație de furnicături în gât, care poate fi inconfortabilă, dar nu dureroasă.

Phagenyx

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s