Modelare personalizată a fluxului de sânge cu realitate virtuală

Cercetătorii de la Universitatea Duke au dezvoltat un simulator de dinamică a fluidelor care poate modela fluxul de sânge în corp, inclusiv mișcarea celulelor sangvine individuale. Cercetătorii speră că sistemul ar putea fi utilizat de către clinicieni pentru a modela fluxul de sânge pentru pacienți și pentru a ajuta la luarea deciziilor de tratament, cum ar fi plasarea stentului.

Prin testarea diferitelor interfețe grafice, echipa de cercetare a aflat că atât un sistem de realitate virtuală, cât și un computer tradițional au fost ușor utilizate de participanți, dar cei mai mulți au preferat interfața VR.

Echipa de cercetare dezvoltă acest software de peste un deceniu. Până în prezent, aceștia au arătat că soft-ul poate fi utilizat în modelarea vaselor de sânge de la pacienți, folosind date din imagini biomedicale. Mai mult, sistemul poate modela și fluxul de sânge prin întregul corp, dacă este necesar.

Cu toate acestea, în forma sa inițială, sistemul nu a fost ușor de utilizat, necesitând cunoașterea limbajelor de programare pentru computer. Pentru a rezolva acest lucru, cercetătorii au dezvoltat o interfață grafică de utilizator și au experimentat mai multe metode cu ajutorul cărora utilizatorii pot interacționa cu modelele vasculare 3D.

Duke University

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s