Microscop imprimat 3D

Cercetătorii de la Universitatea Bath din Marea Britanie au dezvoltat un design al microscopului imprimat 3D, numit OpenFlexure, care este open-source și poate fi asamblat cu prețul de 18 dolari. Sunt posibile versiuni mai complexe ale proiectului, iar microscopul poate încorpora automatizare completă și un computer Raspberry Pi. Echipa de cercetare speră că proiectarea ar putea ajuta cu cercetarea medicală și diagnosticarea din întreaga lume, inclusiv în zonele cu resurse reduse.

Microscopul este un element crucial al echipamentelor de cercetare din laboratoarele medicale, dar versiunile comerciale pot ajunge la zeci de mii de dolari, nefiind la îndemâna laboratoarelor din zonele cu resurse reduse. Într-o eră în care testele medicale și diagnosticul sunt mai importante ca niciodată, a face ca aceste echipamente de bază să fie mai accesibile este un obiectiv important.

„Ne dorim ca aceste microscoape să fie folosite în întreaga lume – în școli, în laboratoarele de cercetare, în clinici și în casele oamenilor, dacă vor un microscop doar pentru a se juca”, a explicat dr. Joel Collins, cercetător implicat în proiect.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s