Test rapid de urină pentru precursorii metabolici ai pietrelor la rinichi

Cercetătorii de la Penn State și Universitatea Stanford au dezvoltat un test de urină de 30 de minute pentru a măsura nivelurile de substanțe care pot contribui la formarea pietrelor renale. Testul ar putea ajuta pacienții să afle dacă sunt predispuși să dezvolte pietre la rinichi sau să își monitorizeze progresul în evitarea formării de piatre renale prin tratament sau modificări ale dietei.

Pietrele la rinichi sunt acumulări de substanțe cristalizate, cum ar fi minerale și săruri, iar pietrele pot provoca dureri și blocaje în sistemul urinar. Anumite persoane sunt predispuse la dezvoltarea pietrelor, iar evaluarea nivelului urinar al acestor substanțe este esențială pentru monitorizarea riscurilor de pietre în viitor.

Cu toate acestea, testul urinar curent pentru aceste substanțe este greoi și consumă mult timp. Pacienții trebuie să colecteze o cantitate semnificativă de urină pe o perioadă de 24 de ore și apoi să trimită proba de urină la un laborator cu echipamente de testare specializate costisitoare, înainte de a primi rezultatele aproximativ o săptămână mai târziu.

Pentru a rezolva acest lucru, acest grup de cercetători au dezvoltat un test rapid care durează doar 30 de minute și poate fi efectuat în cabinetul medicului sau chiar acasă, fără echipament specializat.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s