Măsurarea nivelului de hemoglobină prin intermediul smartphone-ului

Anemia este diagnosticată în mod corespunzător folosind un test de sânge care măsoară hemoglobina.

Pleoapele unui pacient poate fi o alternativă destul de bună, dacă reușim să interpretăm țesutul. O echipă de la Universitatea Purdue a dezvoltat o tehnologie care permite unui clinician să folosească imagini ale pleoapei interioare pentru a obține în mod automat rezultate surprinzător de exacte ale nivelurilor de hemoglobină din sânge. Se preconizează că această capacitate va fi integrată în curând într-o aplicație care va efectua analiza imaginii necesare.

Spre deosebire de testele de sânge, aplicațiile pentru smartphone-uri sunt incredibil de ușor de rulat și de utilizat, chiar și în cele mai îndepărtate și sărace părți ale lumii. „Această tehnologie nu va înlocui un test de sânge convențional, dar oferă o alternativă, fiind non-invaziv și în timp real”, a spus Young Kim, profesor asociat de inginerie biomedicală la Purdue și autor principal al studiului.

Noua tehnică se bazează pe spectroscopie de rezoluție superioară pentru a converti fotografiile smartphone-ului în hărți spectrale de înaltă rezoluție. Un algoritm suplimentar citește aceste semnale și le transformă. Algoritmul a fost creat, folosindu-se fotografii cu pleoape și numărul de hemoglobină aferent, a zeci de pacienți .

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s