Augmedics xvision – Sistem de ghidare chirurgicală cu realitate augmentată

Augmedics a primit aprobarea FDA (Food and Drug Administration)  pentru sistemul său xvision de realitate augmentată. xvision este alcătuită dintr-un set cu cască care emulează „vederea cu raze X” în timpul operației, proiectând date de navigație 3D pe retina chirurgului.

Conceput utilizând componente hardware transparente, setul cu cască permite unui chirurg să vadă pacientul împreună cu datele de navigație suprapuse, inclusiv poziția și traiectoria instrumentelor chirurgicale, a implanturilor și a datelor CT ale pacientului.

Primul caz de la Augmedics pentru xvision este intervenția chirurgicală a coloanei vertebrale, în timpul cărora chirurgii beneficiază de o vizualizare îmbunătățită a anatomiilor coloanei vertebrale ale pacienților.

În studiu, chirurgii au poziționat nouăzeci și trei de șuruburi în regiunile coloanei vertebrale toracice și sacro-lombare la cinci cadavre diferite. O comparație între pozițiile reale și virtuale cu șuruburi a arătat o precizie de 98,9%.

Potrivit Dr. Frank Philips „Eficiența și acuratețea acestei tehnologii permit plasarea implanturilor coloanei vertebrale fără a privi departe de câmpul chirurgical, precum și capacitatea de a vedea coloana vertebrală prin piele, în procedurile minim invazive”

Augmedics
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s