SmartTab – Pilulă wireless pentru livrare de medicamente

Compania Velóce Digital Health dezvoltă SmartTab, o capsulă care poate fi controlată fără fir prin intermediul unui smartphone, pentru a-și elibera conținutul în locații precise din sistemul gastro-intestinal.

„Datorită capsulei inteligente, veți avea medicamente livrate într-o zonă foarte vizată”, susține Robert Niichel, fondator și CEO. Această abordare ar putea reduce dozele de medicamente, efectele adverse și să îmbunătățească rezultatele pacientului.

smart-pill

Capsula în sine este alimentată prin încărcare inductivă. Odată înghițită, capsula este urmărită electronic, folosind un plasture purtat pe piele, în apropierea zonei vizate. Când capsula se apropie de locul dorit pentru administrare, conținutul poate fi lansat automat de către utilizator, cu ajutorul aplicației de pe smartphone.

Cursuri mai lungi de antibiotice ar putea fi administrate folosind o singură capsulă care rămâne în sistem mai multe zile, eliberând o doză stabilită de antibiotice zilnic. Totodată, medicamentele care sunt administrate în prezent sub formă de injecții ar putea fi conținute într-o capsulă și eliberate fără durere.

the-pill

În 2019, SmartTab a finalizat studii pre-clinice la animale și a demonstrat că pilula își poate elibera cu succes conținutul în zona vizată. Următorul pas este să înceapă studiile clinice umane în 2020, spre obiectivul aprobării FDA (Food and Drug Administration).

SmartTab
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s