Dispozitive medicale flexibile, personalizate pe piele

Dispozitivele electronice flexibile au potențialul de a ajuta la monitorizarea unui număr mare de parametri fiziologici. În timp ce monitoarele cardiace portabile pot fi fabricate într-o singură dimensiune, dispozitivele se doresc a fi personalizate, pentru a se potri nevoilor fiecărui pacient.

În prezent, producerea de electronice flexibile necesită o prelucrare dură, inclusiv băi chimice, procese de întărire și coacere la temperaturi ridicate, pentru a purifica materialele folosite. Cercetătorii de la Duke University au venit cu o modalitate de a imprima dispozitive electronice flexibile direct pe piele.

Aceste dipozitive se apropie tot mai mult de varianta finală, datorită celor două avansuri tehnologice: cerneala nanowire conductoare, care poate fi tipărită la temperaturi scăzute și nu are nevoie de prelucrări suplimentare și menține conductibilitatea chiar și după ce este îndoită de mii de ori.

Cel de-al doilea avans tehnologic este reprezentat de utilizarea cernelei nanowire, împreună cu nanotuburile de carbon, pentru a crea tranzistoare electronice direct pe suprafață.

flexible-finger

printedelect

Duke University
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s