Ochelarii Narbis detectează undele cerebrale pentru a măsura atenția

Dispozitivele de electroencefalografie (EEG) pot evalua gradul de atenție și de concentrare al unei perosane. Această capacitate a fost folosită mai ales pentru a juca jocuri și a ghida meditația, dar acum apare un nou dispozitiv care are ca scop să ajute oamenii, în special copiii, să învețe cum să se concentreze în timp ce fac temele, citesc o carte sau îndeplinesc alte sarcini solicitante.

narbis-girl.jpg

Senzorul poate detecta fluctuațiile activității cerebrale relevante și, după ce observă că se pierde concentrarea, ochelarii se nuanțează lent pentru a deveni opaci. Acest lucru obligă utilizatorul să încerce să restabilească focalizarea pentru a continua îndeplinirea sarcinii. Făcând acest lucru în mod repetat, se consideră că se poate îmbunătăți capacitatea de a rămâne atent pe perioade de timp prelungite.

Dispozitivul Narbis nu este un produs medical și compania nu susține că va aborda nicio boală sau afecțiune. Cu toate acestea, poate contribui la atenuarea și potențialul tulburărilor cu deficit de atenție.

narbis-glasses.jpg

Narbis
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s