Celule care generează insulină din interiorul corpului

Pacienții cu diabet de tip 1 trebuie să-și injecteze insulină pentru a înlocui incapacitatea celulelor beta ale pancreasului de a produce hormonul. Pentru a vindeca diabetul de tip 1 este nevoie fie de o modalitate de a „repara” pancreasul și de a preveni deteriorarea sistemului imunitar, fie de un implant care poate genera insulină, în funcție de necesitatea organismul.

Cercetătorii de la Universitatea din Arizona, alături de cercetători de la Novo Nordisk și Universitatea Alberta, perfecționează un dispozitiv care poate genera insulină din interiorul corpului. Acest „pancreas artificial” se bazează pe celule de insulă donate și le ține izolate de sistemul imunitar al organismului, prevenind deteriorarea acestora. Cercetătorii descriu tehnologia ca fiind o „pungă de ceai” de înaltă tehnologie pentru celulele de insulă, prin care doar insulina se poate scurge.

Ultimele progrese au inclus furnizarea unui aport fiabil de oxigen pentru implant, astfel încât celulele să trăiască și să se reproducă într-un ritm normal.

device-with-quarter-250px.jpg

University of Arizona
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s