Jocurile video utilizează monitorizarea valorilor cerebrale pentru a trata ADHD

Medicamentele pentru tratarea tulburării ADHD pot avea efecte secundare destul de grave. Cercetătorii din Singapore de la Institute of Mental Health (IMH), Duke-NUS (National University of Singapore) Medical School și A*STAR (Agency for Science, Technology and Research), au dezvoltat un sistem care combină neuromonitorizarea cu jocurile video, pentru a ajuta copiii să-și amelioreze simptomele ADHD.

Sistemul este format din electroencefalograful (EEG) Neeuro „SenzeBand” și o tabletă Samsung. Sistemul poate urmări focalizarea mentală a copilului și poate ajusta jocul CogoLand, precum și poate primi solicitări în consecință.

neeuro-2.png

În acest studiu, copiii care s-au antrenat folosind sistemul au prezentat îmbunătățiri în zonele creierului dedicate atenției și orientării sarcinilor, lucru confirmat de către imagistica RMN.

„Tehnologia noastră poate cuantifica cu precizie nivelul atenției unei persoane în timp real, folosind un algoritm de învățare automată și poate dezvolta un program unic, personalizat, de formare, folosind un concept de feed-forward pentru antrenament cognitiv”, a spus profesorul Guan Cuntai, consilier științific al Neeuro.

Screen-Shot-2019-10-30-at-7.41.41-AM-min-1080x675.png

Neeuro
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s