E-Tattoo pentru monitorizarea inimii pe termen lung

Cercetătorii de la Universitatea din Texas au dezvoltat un monitor cardiac care poate evalua starea de sănătate a inimii pe parcursul mai multor zile. Echipa de cercetare numește dispozitivul  „E-Tattoo” și este primul senzor ultrasubțire, care poate furniza măsuri de electrocardiografie (ECG) și seismocardiografie (SCG).

Senzorul flexibil este format din fluorură de poliviniliden, care este piezoelectrică, ceea ce înseamnă că poate genera energie electrică atunci când este deformat.

Dispozitivul este controlat de către smartphone-ul utilizatorului și poate fi purtat timp de câteva zile, oferind monitorizare cardiacă continuă. Oferind atât măsurători ECG, cât și SCG, E-Tattoo oferă o evaluare mai exactă a sănătății inimii.

Cercetătorii susțin că, deoarece dispozitivul este flexibil și subțire, este mai confortabil și mai convenabil de purtat în comparație cu monitoarele cardiace anterior dezvoltate. De asemenea, echipa a dezvoltat recent o aplicație care să însoțească dispozitivul, care poate afișa o reprezentare a bătăilor inimii în timp real și poate stoca toate datele colectate.

etattoo

The University of Texas at Austin
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s