GI Genius – Identificarea automată a polipilor în timpul colonoscopiei

Sistemul inteligent de endoscopie GI Genius monitorizează fluxul video de la un colonoscop, prezentând în timp real semnele potențiale ale polipilor.

Software-ul din interior folosește algoritmi de inteligență artificială pentru a detecta tipare anormale de țesut care pot fi indicatoare pentru cancer sau alte boli.

„Unul dintre factorii cheie pentru maximizarea prevenirii cancerului colorectal este integrarea tehnologiilor avansate, cum ar fi inteligența artificială, în practica zilnică”, a susținut prof. Alessandro Repici, de la Spitalului Humanitas din Rozzano, Milano. „Utilizarea inteligenței artificiale în gastroenterologie deschide o nouă eră de diagnostic care poate îmbunătăți calitatea colonoscopiilor.”

Medtronic
Sursa: MedGadget.com

Un gând despre „GI Genius – Identificarea automată a polipilor în timpul colonoscopiei

  1. Este extraordinar de bine ca avem astăzi această oportunitate în domeniul gastroenterologiei în depistarea afectiunilor colonului și nu numai. Cred ca daca am avea și în RO un screening ,la fel ca în alte țări, care sa determine populatia ca dupa 50 de ani sa faca aceasta investigatie , ar putea fi depistate și prevenite multe boli grave.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s