Roboți meniți să lucreze în corpurile noastre

Pentru a putea vindeca bolile cu ajutorul roboților implantabili în corpul uman, aceștia trebuie sa aibă o dimensiunea foarte redusă. Așadar, cercetătorii de la Georgia Tech au creat un robot care cântărește doar cinci miligrame.

Dispozitivul are un motor care vibrează și picioare sub formă de fir de păr. Pe măsură ce motorul vibrează, robotul este pus în mișcare. „Picioarele micro-robotului sunt proiectate cu unghiuri specifice, care le permit să se îndoaie și să se deplaseze într-o anumită direcție, în răspuns rezonant la vibrații.”

„Micro-bristle-bot” are un actuator piezoelectric deasupra unui miez de polimer care este imprimat 3D. Servomotorul poate fi alimentat extern și, dacă se dorește, suprafața pe care se află robotul poate vibra pentru a face robotul să meargă.

Modificând lungimea, forma și dimensiunea picioarelor robotului, acesta poate fi făcut să meargă la viteze diferite, cu aceeași frecvență vibrațională. Acest lucru poate permite controlarea mai multor roboți concomitent, fiecare având propriul traseu independent. Fiecare robot poate avea, de asemenea, un număr diferit de picioare și, deoarece aceste picioare pot fi făcute pentru a vibra și genera energie electrică, roboții pot alimenta senzori și alte dispozitive.

Georgia Tech
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s