Imagistica infraroșie folosită pentru diagnosticarea artritei reumatoide

Diagnosticarea artritei reumatoide implică adesea evaluarea subiectivă a mâinilor pacientului, razelor X, testelor de sânge și imagisticii cu ultrasunete. Cercetătorii de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie au dezvoltat acum un sistem care va oferi un mod mai obiectiv de diagnostic al artritei reumatoide.

Sistemul folosește spectroscopia în infraroșu și imagini 3D pentru a genera hărți volumetrice ale sângelui în mâna unui pacient. Imagistica optică convențională este utilizată pentru a scana mâna și a crea un model al acesteia.

Sângele care este mai mult sau mai puțin oxigenat absoarbe lumina infraroșie în mod diferit, ceea ce duce la detectarea hipoxiei și a inflamațiilor.

În acest studiu, cercetătorii au analizat 144 de articulații la 21 de pacienți, iar rezultatele sistemului s-au asociat cu modul în care aceste articulații au fost diagnosticate de reumatologi profesioniști.

„Știm că diagnosticarea pacienților cu artrită reumatoidă este importantă, deoarece tratamentul precoce duce la rezultate mai bune pe termen lung”, a susținut profesorul Hamid Dehghani, liderul studiului, într-un comunicat de presă. „Sistemul pe care l-am dezvoltat oferă un mod low-cost, obiectiv, de a detecta boala și de a evalua cât de avansată este.”

University of Birmingham
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s