Dispozitiv discret pentru regenerarea părului folosind electricitate generată de corp

Deși există unele dispozitive și medicamente care ajută la încetinirea pierderii părului, acestea sunt voluminoase, incomode sau au efecte secundare substanțiale.

Stimularea electrică cu frecvență scăzută, livrată în impulsuri și pe perioade de timp prelungite, are un potențial mare ca mod eficient de a ajuta creșterea părului. Problema este dată de faptul că necesită baterii, componente electronice, electrozi și componente însoțitoare pentru a funcționa.

Inginerii de la Universitatea din Wisconsin-Madison au dezvoltat un dispozitiv suficient de mic pentru a fi plasat sub o șapcă și care recoltează energie din mișcările naturale ale capului și o transformă în impulsuri electrice, care stimulează creșterea părului.

Nu există baterii care necesită să fie încărcate, dispozitivul fiind „ascuns” sub o pălărie  în timp ce utilizatorul îl poartă pe parcursul zilei.

Deoarece curentul electric furnizat este mic și este conceput să ajungă suficient de adânc în piele pentru a stimula foliculii de păr, cercetătorii nu au detectat efecte secundare.

hair-growth-device.jpg

University of Wisconsin–Madison
Sursa: MedGaget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s