QTrobot îmbunătățește oportunitățile de învățare pentru copiii cu autism

QTrobot, a fost dezvoltat de compania LuxAI, și este un robot expresiv și antrenant, conceput pentru a ajuta la predarea copiilor  care suferă de autism.

Un robot este perceput ca fiind mai puțin intimidant decât o figură umană, astfel, copiii cu autism fiind mai puțin anxioși atunci când sunt în preajma lor. Un robot este capabil să furnizeze același răspuns previzibil, din nou și din nou, fără a obosi. Această repetiție și consecvență este esențială pentru modul în care învață copiii cu autism.

Mai mult, această abordare inovatoare ar putea fi răspunsul la unele dintre barierele care se confruntă cu terapia tradițională, cum ar fi costurile ridicate sau disponibilitatea limitată.

QTrobot poate vedea, auzi și vorbi grație unei camere 3D RealSense, a unui microfon și a unor boxe, totodata, fiind capabil să transmită o gamă largă de emoții, cu indicii vizuale clare. Robotul are o înălțime de aproximativ doi metri și cântărește 5 kg.

Printr-o aplicație prietenoasă, terapeuții pot controla robotul și pot adapta conținutul fiecărei sesiuni, pentru a răspunde nevoilor educaționale ale fiecărui copil și a face educația pentru autism mai personalizată.

QTrobot
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s