Senzori de transpirație pentru monitorizarea exercițiilor și a bolilor

Transpirația excretată de către pielea noastră conține o serie de metaboliți și biomarkeri care pot fi utili în gestionarea bolii, în urmărirea performanțelor atletice și în ajutorul identificării problemelor de sănătate. Mai mult, cantitatea de transpirație pe care o producem poate fi în sine o măsură importantă, însă tehnicile actuale de analiză a transpirației sunt foarte limitate.

Cercetătorii de la Universitatea din Berkeley, California, au dezvoltat senzori de transpirație, asemănătoare autocolantelor, care pot cuantifica cantitatea de transpirație produsă de pielea de sub ele. Aceiași senzori pot fi folosiți și pentru a măsura cantitatea de electroliți de potasiu și sodiu din transpirație, precum și glucoza.

sweat-sensor.jpg

Senzorii chimici integrați în dispozitiv sunt folosiți pentru a măsura concentrațiile de electroliți.

Într-un studiu al noilor senzori, cercetătorii au putut monitoriza cu succes rata de transpirație și conținutul de electroliți din transpirație, prin regimuri de exerciții și transpirație indusă chimic.

„Au existat multe speranțe că testele non-invazive de transpirație ar putea înlocui măsurătorile bazate pe sânge pentru diagnosticarea și monitorizarea diabetului, dar am arătat că nu există o corelație simplă, universală, între nivelurile de transpirație și glicemie”, a spus autorul principal al studiului.

„Folosind aceste dispozitive, putem colecta continuu date din diferite părți ale corpului, de exemplu, pentru a înțelege modul în care pierderea locală de transpirație poate estima pierderea de lichide a întregului corp. „

Berkeley News
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s