Prima opțiune fără medicamentație pentru ADHD

Pentru prima dată, copiii  vor avea o opțiune non-medicament pentru tratarea tulburării de hiperactivitate a deficitului de atenție (ADHD). FDA a aprobat sistemul Monarch de stimulare al nervilor de la NeuroSigma, pentru a trata ADHD la copiii între 7 și 12 ani. Sistemul a fost deja utilizat pentru a trata tulburarea de stres posttraumatic, epilepsia și depresia.

Sistemul Monarch furnizează curent electric de joasă energie prin intermediul unui plasture electronic atașat de frunte. Acesta creează o senzație de furnicături, neexistând durere sau disconfort pe care copiii să-l resimtă.

Acest nou dispozitiv ofera o optiune sigura, non-medicament pentru tratamentul ADHD la copii si adolescenti, prin utilizarea de stimulare ușoară nervoasă, prima de acest gen, a declarat Carlos Peña, director al Diviziei de Neurologie si Dispozitive de Medicina Fizica la Centrul FDA. „Acțiunea de astăzi reflectă angajamentul nostru profund de a lucra cu producătorii de dispozitive pentru a avansa dezvoltarea dispozitivelor medicale pediatrice, astfel încât copiii să aibă acces la dispozitive medicale inovatoare, sigure și eficiente care să răspundă nevoilor lor unice”.

Deși nu este încă clar modul în care funcționează stimularea nervului trigeminal, sa demonstrat că acesta crește activitatea creierului în regiunile responsabile pentru atenția mentală, comportamentul și răspunsul emoțional.

NeuroSigma-Monartch.png

Monarch
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s