Butterfly iQ – Aparat cu ultrasunete de buzunar

Butterfly Network, companie cu sediul în Connecticut, a primit marcajul CE pentru sistemul său de ultrasunete portabil Butterfly iQ. Produsul este alcătuit dintr-un traductor care se conectează într-un iPhone sau iPad prin portul Lightning și utilizează o aplicație pentru afișarea imaginilor, pentru modificarea setărilor și pentru revizuirea scanărilor obținute anterior.

Un clinician poate efectua o varietate larga de scanări, folosind acest dispozitiv portabil și, deoarece poate fi luat aproape oriunde, acesta poate fi unul dintre cele mai versatile ecografe de pe piață.

Butterfly

În componența traductorului, matricea de senzori microelectromecanică (MEMS) face parte dintr-un circuit integrat care conține toate elementele electronice necesare. Această integrare are drept rezultat un dispozitiv rapid și de înaltă rezoluție, care poate efectua sarcini pe care numai aparatele cu ultrasunete de dimensiune completă reușesc să le facă. Compania își compară tehnologia cu modul în care senzorii camerelor foto au fost integrați în smartphone-uri, permițând oricui să aibă imagini de înaltă calitate în buzunar.

upload-files.jpg

Butterfly iQ
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s