Proteza cu senzori de atingere permite pacienților să-și cunoască locația

Utilizatorii de dispozitive protetice se confruntă cu probleme de propriocepție în fiecare zi, dar cercetătorii de la École polytechnique fédérale de Lausanne din Elveția au reușit să ofere protezelor capacitatea de a transmite poziția lor către utilizator, precum și percepția unui simț tactil.

Noul braț protetic este capabil să identifice forma, dimensiunea și alte caracteristici de bază ale obiectelor. Dispozitivul funcționează prin stimularea electrică a nervilor rămași ale pacientului, care transporta informații către creier și recreează senzațiile necesare. Pentru toate acestea, sunt implantați electrozi, care sunt capabili să stimuleze cu atenție nervii țintă.

„Studiul nostru arată că substituția senzorială bazată pe stimularea intraneurală poate oferi simultan și în timp real feedback-ul poziției și feedback-ul tactil”, a declarat Silvestro Micera, unul dintre liderii cercetării.

Momentan, este necesară o bună pregătire pentru ca pacienții să învețe cum să interpreteze semnalele și să se adapteze brațului.

928x520

true-prosthetic.jpg

EPFL – École polytechnique fédérale de Lausanne
Sursa: MedGadget.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s