Bioreactor în interiorul corpului, pentru creșterea oaselor pentru transplant

Leziunile și bolile duc adesea la nevoia de înlocuire a oaselor naturale. Deși există implanturi ortopedice artificiale, realizate la comandă și grefe osoase native, cercetătorii de la Universitatea Rice au realizat o nouă modalitate.

Echipa a tipărit în 3D o matriță bioreactor în care osul nou poate crește. Aceasta este realizată în vederea atașării de oasele coastelor și, odată implantată, poate susține celule stem și poate forma vascularizații sangvine. Forma poate fi personalizată după nevoile pacientului și după câteva luni de creștere, bioreactorul poate fi explantat și osul transplantat în altă parte a corpului.

Acest lucru a fost deja încercat pe oi și oasele au fost transferate cu succes pentru a trata o leziune a mandibulei. Studiul a reprezentat un succes în cinci din cele șase cazuri de animale studiate și conduce către rezultate similare la om, cu importanță crescută în chirurgia craniofacială, ORL și neurochirurgie.

„O inovație majoră a acestei lucrări este utilizarea unui bioreactor tipărit 3D pentru formarea oaselor într-o altă parte a corpului în timp ce noi pregătim defectul pentru a accepta țesutul nou generat”, a declarat Antionios Mikos, profesor de Bioinginerie la Universitatea Rice.

growing-jaw-bone.jpg

in-body-bioreactor.jpg

Rice University
Sursa: MedGadget.com

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s