Camerele cu realitate virtuală ajută copiii cu fobii să-și depășească temerile

Copiii cu autism, care suferă de fobii, necesită un timp îndelungat pentru a-și depăși temerile. Terapiile tradiționale nu funcționează tot timpul, așa că cercetătorii de la Universitatea Newcastle din Anglia au testat un sistem imersiv de realitate virtuală care prezintă o mare promisiune în tratarea fobiilor grave.

Sistemul de cameră virtuală Blue Room este o colaborare între Universitatea Newcastle și Third Eye NeuroTech. Sistemul este compus dintr-o cameră care permite utilizatorului să se afle într-un mediu virtual de 360 ​​de grade și care permite acestuia să interacționeze cu acesta în diferite moduri.

vr-dog-jpg.jpg

Sistemul nu necesită purtarea de ochelari 3D, permițându-le copiilor să controleze situația printr-o tableta. Un câine, de exemplu, poate fi făcut să dispară în mai puțin de o secundă, permițând copiilor să se simtă mereu îndrăzneți cu tot ceea ce au de-a face.

Cercetătorii de la Universitatea Newcastle tocmai au publicat un studiu care arată că în cercetarea lor, 40% dintre copiii tratați au prezentat ameliorarea simptomelor după două săptămâni de tratament.

Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s