Pilulă pentru monitorizarea digestiei

Există o varietate de afecțiuni gastro-intestinale care pot fi tratate mai bine de către clinicieni, dacă aceștia știu ce se întâmplă în interiorul stomacului. Stomacul este plin de acid și în cele din urmă elimină orice este în el, ceea ce face dificilă funcționarea senzorilor în interior, pentru perioade lungi de timp. Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o modalitate de a plasa senzori în stomac și care rămân în interiorul acestuia pâna când pacienții sunt gata să îi elimine.

Noile dispozitive sunt fabricate din hidrogeluri, o substanță asemănătoare cu gelatina și poliacrilat de sodiu, material foarte absorbant. Este vorba de dimensiunea unei pastile, dar, odată ce au fost înghițite, acestea absorb apa din stomac și se extind până la mărimea unei mingi de golf. Fiind atât de mari, stomacul nu le poate elimina și acestea rămân în stomac pentru o perioadă nedeterminată . Pentru a elimina aceste bile, trebuie ca persoana în cauză să bea o soluție bogată în ioni de calciu, care scade volumul bilelor și le permite acestora să intre în intestinul subțire.

Aceste bile de hidrogel pot avea în interiorul lor senzori diferiți și, până în prezent, termometrele au fost integrate cu succes și testate pe porci de laborator. Dispozitivele au reușit să urmărească temperatura din interiorul stomacului pentru o lună.

jello-monitor.gif

MIT
Sursa: MedGadget.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s