Stent din zahăr pentru chirurgia vasculară

Cercetătorii de la Universitatea Nebraska-Lincoln au dezvoltat un stent printat 3D, care poate ajuta chirurgii în coaserea arterelor mici. Tubul este plasat între capetele deschise ale arterei și ajută la menținerea acestora în timpul coaserii. Dispozitivul este printat 3D, folosind un material pe bază de zahăr, ceea ce inseamnă că acesta se dizolvă și dispare în câteva minute după ce artera a fost sigilată.

În prezent, unirea capetelor arterelor mici este o provocare pentru chirurgi. Cu toate acestea, procedura este vitală într-o varietate de intervenții chirurgicale, de la transplanturi de organe la intervenții chirurgicale reconstructive. Această sarcină dificilă necesită timp și concentrare și, dacă este făcută incorect, firele de sutură pot trece prin peretele superior și cel inferior al arterei, acțiune care poate duce la blocajul acesteia.

Echipa și-a propus să creeze un instrument simplu, pentru a ajuta chirurgii să efectueze această procedură vitală. Ideea este simplă-chirurgul poate introduce tubul în ambele capete deschise ale arterei, unde se lipește de suprafața vasului interior, ajutând la menținerea arterei în timpul procesului de sutură. Cu toate acestea, dispozitivul este complet resorbabil și se dizolvă în câteva minute după ce artera a fost sigilată.

Pentru a atinge aceste proprietăti specifice, cercetătorii au folosit un material pe bază de sucroză, care se dizolvă nu numai în sânge, ci ajută la reducerea șanselor de formare a cheagurilor de sânge periculoase.

În viitor, cercetătorii speră ca astfel de stenturi să poată fi imprimate personalizat, în spitale din întreaga lume.

vascular-stent.jpg

University of Nebraska – Lincoln
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s