Implant pentru pierderea în greutate

Populația persoanelor supraponderale din întreaga lume este în creștere și va ajunge în curând la un miliard. La Universitatea din Wisconsin – Madison, cercetătorii pot avea o soluție tehnologică, fără medicație, la această problemă.

Echipa a dezvoltat un mic implant, fără baterii, de aproximativ un centimetru, care stimulează nervul vag și, la rândul său, creierul. Dispozitivul este atașat de stomac, având senzori care percep mișcarea, cum se întâmplă atunci când alimentele cad din esofag. Având un nanogenerator încorporat, dispozitivul își produce propria putere, pur și simplu prin mișcarea acestuia în jurul stomacului. Atunci când detectează peristaltismul stomacului, dispozitivul începe să stimuleze electric nervul vag, pentru o durată mai mare față de stomac, în mod natural. Acest lucru pare să inducă creierului impresia că a fost absorbită mai multă hrană, satisfăcând foama, ceea ce poate fi descris ca și un aliment „virtual”.

În studiile efectuate pe cobai de laborator, implantul a condus la pierderi în greutate de aproximativ 40%, iar intervenția este mult mai simplă, în comparație cu procedurile de by-pass gastric.

Desigur, șobolanii nu sunt oameni, dar studiile continuă, fiind o opțiune eficientă de tratament non-farmacologic de pierdere în greutate, un lucru minunat pentru o mulțime de oameni.

xudong-wang-guang-standing-weight-loss-device-300x200

UW Madison
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s