HoloLens – vizualizarea cicatricilor inimii la rezoluție înaltă

Cercetătorii au investigat utilizarea căștilor de realitate augmentată Microsoft HoloLens, la centrul medical Beth Israel Deaconess din Boston, pentru vizualizarea cicatricilor miocardice în timpul intervențiilor chirurgicale.

În timpul ablațiilor și a altor proceduri de electrofiziologie, chirurgul trebuie să aibă o idee bună despre locul în care cicatricile și alte elemente relevante se află în inimă. În mod tipic, acestea sunt afișate pe ecranul calculatorului, iar tastaturile, butoanele și joystick-urile sunt utilizate pentru a controla zoom-ul, rotirea și tăierea imaginilor. Toate aceste metode necesită atenția medicului și utilizarea unui controller fizic pentru a interacționa cu afișajul, moment în care apar probleme din cauza sterilității.

holo-view.jpg

Imaginile cardiace afișate cu ajutorul HoloLens oferă o reprezentare a inimii și a cicatricilor cartografiate, iar medicul poate folosi gesturi din mână, pentru a comunica sistemului modul de afișare al imaginii.

Într-un studiu realizat pe animale, sistemul a fost utilizat de către un specialist și un operator pentru a privi inimile în timpul unei intervenții simulate. Clinicienii care au efectuat procedurile au raportat că tehnologia este utilă, în special reprezentarea 3D a inimii și a cicatricilor,  totul fiind făcut fără mâini.

mapping-of-scar.jpg

” Realitatea augmentată permite medicilor să suprapună imagini, cum ar fi scanări RMN sau CT, în timpul intervenției terapeutice „, a susținut Jihye Jang, de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess. Raportul nostru arată potențialul incitant de a avea aceste informații complexe, prin intermediul realității augmentate, în timpul intervenției. Medicii pot folosi realitatea augumentată pentru a vizualiza informațiile 3D cardiace, cu o interacțiune tactilă, într-un mediu steril.

scar-interaction.jpg

Beth Israel Deaconess Medical Center
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s