Dispozitiv microfluidic pentru studierea modului în care cancerul pancreatic dezvoltă cheaguri

Utilizarea cobailor de laborator în știința medicală nu este doar o chestiune etică, dar rezultatele cercetărilor nu se potrivesc adesea cu ceea ce se întâmplă la om. Simularea diferitelor procese naturale din dispozitivele microfluidice oferă adesea o tehnică de laborator mai fiabilă și mai ușor de utilizat asupra animalelor vii.

Cercetătorii de la Universitatea Purdue au construit un dispozitiv microfluidic care îi va ajuta să înțeleagă relația dintre cheagurile de sânge și tumorile pancreatice. Cancerul pancreatic pare să ducă la formarea de cheaguri, factor major în capacitatea acestui cancer de creștere rapidă și răspândirea în tot corpul. Mai mult decât atât, cheagurile cresc dificiltatea medicamentele de a ajunge la tumori.

Purdue speră ca informațiile pe care le adună cu ajutorul echipelor partenere de la Cincinnati Children’s Hospital, Universitatea Indiana de Medicină și Universitatea din Carolina de Nord să îi ajute la dezvoltarea de noi terapii în abordarea cancerului pancreatic.

Noul dispozitiv microfluidic are tuneluri, care găzduiesc mici bucăți de țesut viu al canalului pancreatic, poziționat sub un microslip. Țesutul poate fi monitorizat îndeaproape și se poate schimba mediul, pentru a evalua modul în care acesta reacționează la diferiți stimuli.

Acesta va fi folosit atât cu țesuturi de origine animală, cât și cu mostre umane bolnave, pentru a confirma eventuala performanță și pentru noi abordări terapeutice.

cancer-cell-duct

Purdue University
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s