Microchip pentru creșterea și studierea țesutului neural 3D

În ultimii ani, neurologii au reușit să crească culturi sferice și organoide tot mai mari și mai complexe, care să reproducă structura și funcționalitatea țesutului cerebral. În timp ce aceste modele sunt semnificativ mai bune la imitarea părților din creier, în comparație cu culturile 2D, sunt mult mai dificile de studiat, deoarece celule de sub suprafața culturii 3D sunt greu de accesat.

3Brain, componentă a Centrului Elvețian de Electronică și Microtehnologie (CSEM), a dezvoltat un cip special, utilizat la creașterea de țesut neural, care permite măsurarea diferitelor activități.

Circuitul integrat Khíron are o matrice de microelectrozi cu densitate mare (MEA) prin care țesutul neural crescut face contactul intim. În partea de jos a cipului se află o platformă microfluidică care permite livrarea de fluide bogate în nutrienți, medicamente și alți compuși, în țesutul studiat.

Cipul, prezentat în cadrul reuniunii anuale a Societății pentru Neuroștiințe 2018 din San Diego, California, va ajuta oamenii de știință să înțeleagă debutul și dezvoltarea de boli comune, cum ar fi Alzheimer, Parkinson, și o varietate de psihoze. Compania 3Brain consideră că este aproape gata să înceapă comercializarea noului dispozitiv.

neurons-grown.jpg

3Brain
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s