Nerv electronic, pentru îmbunătățirea funcționalității dispozitivelor neuroprotetice  

Oamenii de știință de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) din Elveția au creat un dispozitiv special care ajută la stimularea și înregistrarea semnalelor de la și la fibrele nervoase periferice. Dispozitivul poate fi utilizat pentru a stimula și înregistra în mod repetat activitatea electrică, contribuind la dezvoltarea viitoarelor implanturi neuroprotetice, care pot ajuta la restabilirea abilităților fizice și a percepției senzoriale la persoanele cu diverse dizabilități.

Dispozitivele neuroprotetice sunt dispozitive implantabile care conțin matrici de electrozi și care pot imita o parte din activitatea electrică a nervilor. De exemplu, stimularea măduvei spinării poate ajuta la restabilirea mersului pe jos și poate reda funcția tactilă.

Reglarea fină a dispozitivelor neuroprotetice este în prezent o provocare, datorită numărului mic de electrozi care pot fi utilizați în mod simultan la pacienții reali. Pentru a depăși acest lucru, echipa EPFL a dezvoltat un sistem care poate stimula și citi fibrele nervoase în momentul în care acestea nu se mai află în corp.

Sistemul cuprinde microcanale, în care electrozii și fibrele nervoase imită funcționalitatea țesuturilor nervoase. Acesta a fost utilizat pentru a stimula și inhiba activitatea neuronală din interiorul fibrelor nervoase, recoltate din măduva spinării al cobailor de laborator.

nerve-chip

École Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL)
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s