Tehnologie cu infraroșu pentru monitorizarea minim invazivă a creierului

Luciole Medical, companie cu sediul în Elveția, a dezvoltat senzori cu infraroșu, care pot evalua nivelul de oxigenare a țesuturilor, precum și fluxul sangvin cerebral, prin măsurarea hemoglobinei oxigenate și dezoxigenate. Senzorii includ un plasture pentru piele, care măsoară fluxul sanguin al creierului și saturația oxigenului la pacienții supuși intervenției chirurgicale și o sondă minim invazivă care monitorizează pacienții cu leziuni cerebrale severe sau hemoragie cerebrală.

Fluxul de sange din creier si oxigenarea sunt esentiale pentru functionarea normala a creierului. Lipsa oxigenării creierului poate avea efecte semnificative, cum ar fi paralizia, tulburări de vorbire, tulburări cognitive sau chiar decesul. Este importantă monitorizarea acestor parametrii la pacienții vulnerabili, cum ar fi cei care au suferit leziuni cerebrale sau cei anesteziați. Obținerea rapidă a unor astfel de date clinice poate ajuta medicii în diagnosticare și tratare.

Pentru a aborda acest lucru, Luciole Medical a folosit tehnologia cu infraroșu în două tipuri diferite de senzori. Hemoglobina, care transportă oxigen în sânge, absoarbe lumina infraroșie, permițând senzorului să-și calculeze concentrațiile în țesut.

RheoSense

Luciole Medical
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s