Ochelarii cu lentile verzi ajută copiii cu dislexie să citească

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din São Paulo, Brazilia și de la Universitatea Diderot din Paris au arătat pentru prima dată, în mod concludent, că filtrul de culoare verde poate ajuta copiii să depășească simptomele dislexiei. Mai exact, copii cu vârsta de nouă și zece ani, cu dislexie, care și-au îmbunătățit semnificativ timpul de citire atunci când folosesc ochelarii de culoare verde.

În trecut, s-au folosit ochelari de culoare verde pentru dizabilități de învățare și chiar pentru abordarea autismului și a ADHD-ului. Acest studiu este primul care a testat riguros ochelarii de culoare verde pentru dislexie și care a comparat eficacitatea cu utilizarea de ochelari cu lentile de alte culori. Cercetătorii au arătat că, într-adevăr, culoarea verde produce rezultate pozitive la copiii cu dislexie.

Cercetătorii cred că filtrul de culoare verde „a facilitat activitatea corticală și a scăzut distorsiunile vizuale”, lăsându-i pe copii să se concentreze pe citirea si îmbunătățirea acuității lor de întelegere.

 

181018125148_1_900x600
Sursa: MedGadget

Un gând despre „Ochelarii cu lentile verzi ajută copiii cu dislexie să citească

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s