TSP Crosser – Puncție transseptală și investigație atrială stângă

tsp-crosser

Compania Transseptal Solutions, cu sediul în Israel, a primit autorizația de a introduce un sistem pilot TSP Crosser Transseptal în Statele Unite. Dispozitivul este utilizat pentru a oferi cateterelor calea de acces în atriul stâng al inimii.

Majoritatea procedurilor cardiologice minim invazive au fost efectuate pe partea dreaptă a inimii, dar acum intevențiile valvei mitrale și terapiile de ablație sunt efectuate mai frecvent pe partea stângă. TSP Crosser ajunge la locul de tratament prin  puncția fossa ovalis, prin intermediul unui ac și a unui inel special. După străpungerea atriului stâng, cateterele avansează în orificiu printr-un manșon.

Untitled.png

Vârful dispozitivului este flexibil, cu o înclinație de până la 180 de grade în orice direcție, permițând accesul la atriului stâng. Inelul din vârf este radiopatic, permițând medicului să vadă în mod constant unde se află dispozitivul sub fluoroscopie și ajută la o puncție corectă.

2.png

„Cateterizarea transseptală este un pas critic pentru intervențiile de inimă”, a declarat Elad Sapir, CEO Transseptal Solutions. „Disponibilitatea instrumentelor și tehnicilor avansate este esențială pentru efectuarea unei puncții transseptice precise, ca parte a intervențiilor atriului stang.

Transseptal Solutions
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s