Materiale textile inteligente pentru eliberarea medicamentelor

Cercetatorii de la Laboratoarele Federale Elvețiene pentru Știința și Tehnologia Materialelor (EMPA) lucrează la integrarea medicamentelor terapeutice în materialele textile. Aceștia consideră că medicamentele trebuie administrate de îndată ce organismul suferă o leziune în timpul unei activități sportive sau un antibiotic, de îndată ce se formează o rană pe piele.

Studiul este realizat cu ajutorul polimerilor biodegradabili, care eliberează medicamentele încorporate printr-un mod controlat. Polimerii se pot descompune prin sudoarea pielii sau prezența sângelui poate declașa polimeri, aceștia eliberând un medicament. Fiecare aplicație va trebui să necesite o formulă diferită a modului în care este încorporat medicamentul și care va determina eliberarea medicamentului.

O altă problemă întâmpinată de către cercetătorii o reprezintă încercarea de a crea diferite tehnici de fabricație pentru a produce diferite produse și pentru a face tehnologia compatibilă cu fiecare dintre acestea. Polimerii pot fi desenați, aplicați cu electrospumă sau turnați, rezultatele fiind diferite, ceea ce înseamnă că o jacheta va avea un proces diferit de fabricație, față de o pereche de lenjerie inteligentă. „Utilizarea specifică a fibrei determină cel mai bun proces de fabricație”, a declarat René Rossi, coordonatorul proiectului. „Proprietățile acestor noi materiale sunt în prezent investigate cu diferite substanțe”.

wearable-medication

EMPA
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s