GE Healthcare – aparat cu ultrasunete automat, pentru sânii denși

GE Healthcare a dezvăluit noul aparat automat cu ultrasunete Invenia Automated Breast Ultrasound (ABUS) 2.0. Acesta este singurul aparat „cu ultrasunete, tehnologie de screening mamar suplimentară”, aprobat de catre FDA (Food and Drug Administation), care permite depistarea leziunilor canceroase in tesutul mamar dens, conform GE.

Deoarece țesutul mamar dens este similar în densitate cu tumorile, cele două pot fi greu de diferențiat utilizând o mamografie. În același timp, țesutul mamar dens este un factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de sân, cei doi factori reprezentând o problemă pentru aproximativ 40% dintre femeile cu sânii denși.

ABUS-2

 

Potrivit GE, tehnologia ABUS, folosită alături de mamografie „poate îmbunătăți detectarea cancerului de sân cu 55%, față de o mamografie normală.”

Noul dispozitiv automatizează ceea ce a fost anterior un proces manual, cum ar fi stabilirea zonelor focale. Nu este necesară nici o modificare de imagine de la operator, astfel încât, indiferent de cine folosește aparatul, rezultatele să rămână consecvente.

“Noi credem că ABUS poate ajuta clinicienii  în găsirea mai multor tipuri de cancer decât mamografia, în special în cazul femeilor cu sânii denși“, a declarat Luke Delaney, directorul general al Automated Breast Ultrasound GE, într-o declarație publică. “În timp ce tehnologia cu ultrasunete de sân continuă să avanseze, noi investim în îmbunătățirea continuă a calității imaginii, fluxului de lucru și confortul pacientului – toate acestea contribuie la detectarea timpurie și la rezultate îmbunătățite.“

invenia-abus

GE Healthcare
Sursa: MedGadget

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s